Paprikalasagne met oude kaas
Ingredienten
1 rode ui,
1 blik tomatenblokjes,
1 pot geroosterde paprika's,
250 g lasagnevellen,
500 ml melk,
50 g bloem,
250 g geraspte oude kaas,
3 eetlepels boter,
2 eetlepels olijfolie,
2 theelepels paprikapoeder,
peper en zout
1 blik tomatenblokjes,
1 pot geroosterde paprika's,
250 g lasagnevellen,
500 ml melk,
50 g bloem,
250 g geraspte oude kaas,
3 eetlepels boter,
2 eetlepels olijfolie,
2 theelepels paprikapoeder,
peper en zout
Bereiding
Snijd de paprika's in stukken. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in de olie goudbruin. Voeg de paprika en de tomaten toe en breng aan de kook. Paprikasaus 15 minuten laten sudderen. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een pan de boter. Roer de bloem erdoor. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van de melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ±3 minuten). Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagnevellen. Schenk er 1/3 van de kaassaus op en bedek met lasagnevellen. Schep de helft van de paprikasaus erop en bedek weer met lasagne vellen. Herhaal dit en eindig met de kaassaus. Strooi de rest van de kaas erover. Laat in het midden van de oven in ±40 minuten gaar worden.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een pan de boter. Roer de bloem erdoor. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van de melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ±3 minuten). Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagnevellen. Schenk er 1/3 van de kaassaus op en bedek met lasagnevellen. Schep de helft van de paprikasaus erop en bedek weer met lasagne vellen. Herhaal dit en eindig met de kaassaus. Strooi de rest van de kaas erover. Laat in het midden van de oven in ±40 minuten gaar worden.
~ Je kan natuurlijk ook kaassaus uit een zakje maken. Doe er dan toch gewoon de geraspte kaas door.
Voor de vleeseters: rul gebakken gehakt erbij geven. ~
SillyCooking
Voor de vleeseters: rul gebakken gehakt erbij geven. ~
SillyCooking
14 November 2012