Ovenschotel van aubergines en tomaten
Ingredienten
3 uien,
800 gr aubergines,
1kg tomaten,
1 blikje tomaten in blokjes,
3 teentjes knoflook,
50 gr geraspte Parmezaanse kaas,
75 gr minibolletjes mozzarella,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel tijm,
80 gr paneermeel,
chilipoeder,
peper en zout
Ovenschotel van aubergines en tomaten
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en de helft in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Houd apart. Besprenkel de plakken aubergine met 1 eetlepel olie en bak 2 -3 minuten aan elke kant. Meng de blokjes verse tomaten met die uit blik. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en verwarm de tomatenblokjes samen met het ui-knoflookmengsel. Maak op smaak met chilipoeder, peper en zout. Laat met het deksel op de pan 10 minuten sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Schenk de tomatensaus op de bodem. Leg er een laag aubergines op en vervolgens een laag tomaten. Herhaal dit tot alles op is. Zet 15 minuten in de oven. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, paneermeel en tijm. Verdeel de mozzarellabolletjes erover en zet opnieuw 15 minuten in de oven.
~ Voor de vleeseters lekker met gehakt. ~
SillyCooking
14 May 2013