Marokkaanse groentestoofpot
Ingredienten
400 g pompoen,
2 rode uien,
1 courgette,
1 aubergine,
3 tomaten,
1 blik kikkererwten,
3 eetlepels olijfolie,
2 theelepels chilipoeder,
1 theelepel kaneel,
1 theelepel gemalen koriander(ketoembar),
1/2 theelepel gemalen komijn(djinten),
een paar takjes verse munt,
peper en zout
2 rode uien,
1 courgette,
1 aubergine,
3 tomaten,
1 blik kikkererwten,
3 eetlepels olijfolie,
2 theelepels chilipoeder,
1 theelepel kaneel,
1 theelepel gemalen koriander(ketoembar),
1/2 theelepel gemalen komijn(djinten),
een paar takjes verse munt,
peper en zout
Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes, of neem kant en klaar uit de diepvries. Pel de uien en snijd in ringen. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Snijd de tomaten in partjes. In braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout erdoor scheppen. Groenten afgedekt op zacht vuur in ±20 minuten gaar stoven. Af en toe omscheppen. Kikkererwten in zeef afspoelen en laten uitlekken. Schep ze door de groenten en laat 10 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met peper en zout. Vlak voor het opdienen de in reepjes gesneden munt erover strooien.
~ Lekker net couscous of Turks brood.
Voor de vleeseters is een runderlapje erbij erg lekker. ~
SillyCooking
Voor de vleeseters is een runderlapje erbij erg lekker. ~
SillyCooking
14 May 2013