Linzen met champignonsaus
Ingredienten
2 blikjes linzen,
1 ui,
250 g champignons,
2 eetlepels olijfolie,
beetje bloem,
250 ml groentebouillon,
scheutje room,
peper en zout
Linzen met champignonsaus
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
Fruit de ui in de hete olie. Doe de champignons erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat op een zacht vuurtje gaar worden. Spoel ondertussen de linzen af en verwarm in een pan met een klein beetje water. Strooi over het champignonmengsel wat bloem en roer goed door. Voeg al roerend de groentebouillon toe. Blijf roeren tot er een mooie saus ontstaat. Maak af met een scheutje room.
~ Lekker met een frisse salade en evt. wat gebakken aardappels.
Voor de vleeseters kan je hier eigenlijk alle soorten vlees bijgeven. ~
SillyCooking
6 February 2013