Lasagne met bloemkool en pompoen
Ingredienten
1 bloemkool,
1/3 pompoen,
1 liter melk,
1 ui,
2 laurierblaadjes,
100 g boter,
100 g bloem,
500 ml gezeefde tomaten,
6 eetlepels Provençaalse kruiden,
droge lasagnevellen,
100 ml groene pesto,
125 g geraspte kaas,
peterselie,
peper en zout
Lasagne met bloemkool en pompoen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze tot ze beetgaar zijn. Schil de pompoen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Breng de melk aan de kook met de ui en de laurierblaadjes en laat 30 minuten sudderen. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de melk, zonder de laurierblaadjes, er beetje bij beetje door, Roer tot een mooie saus ontstaat. Bedek de bodem van een lasagneschaal met de tomatensaus. Leg er een laagje bloemkool roosjes op en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Leg dan een laag lasagnevellen. Schep er vervolgens een laag bechamelsaus over en bestrijk die met wat pesto. Weer lasagnevellen en dan een laagje pompoen, tomatensaus en kruiden. Herhaal dit. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 30 minuten in de oven.
~ Maak de bloemkoolroosjes en de pompoenstukjes niet te groot, of snijd er plakken van!
Voor de vleeseters doe je er wat gehakt bij. ~
SillyCooking
5 November 2013