Knolselderijsoep
Ingredienten
2 selderijknollen,
1 liter groentebouillon,
1 ui,
1 teentje knoflook,
100 ml zure room,
scherpe paprikapoeder of chilipoeder,
2 eetlepels gehakte peterselie,
peper en zout,
vloeibaar bakproduct,
evt. maizena om te binden
Knolselderijsoep
Bereiding
Schil de knollen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Zweet de knol, de ui en de knoflook in wat bakproduct op een matig vuur. Voeg de de peper, paprikapoeder en de bouillon toe en laat in ± 15 minuten gaar koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een redelijk gladde soep. Als de soep te dun is, evt. binden met wat maizena.
Vlak voor het opdienen de zure room erdoor roeren en bestrooien met de peterselie.
~ Kan als voorgerecht, maar ook prima met stokbrood of turks brood als lunch of hoofdgerecht. ~
SillyCooking
7 October 2012