Kastanjesoep
Ingredienten
1 kg tamme kastanjes,
1 ui,
1 prei,
2 teentjes knoflook,
1 laurierblad,
1 liter melk,
1 liter groentebouillon,
60 g boter,
nootmuskaatpoeder,
peper en zout
1 ui,
1 prei,
2 teentjes knoflook,
1 laurierblad,
1 liter melk,
1 liter groentebouillon,
60 g boter,
nootmuskaatpoeder,
peper en zout
Bereiding
Maak in elke kastanje met een scherp mesje een snee in de zijkant. Kook ze in water 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de grootte. Snijd ondertussen de prei in ringen, de ui en de knoflook in stukken. Pel de kastanjes( ook het bruine velletje). Verhit de boter in een soeppan en bak de kastanjes heel even. Doe dan de prei, ui knoflook en laurierblad erbij. Zachtjes smoren tot de boter opgenomen is. Doe dan de bouillon en de melk erbij. Zachtjes laten koken tot alles zacht is (±10 minuten). Met de staafmixer de soep pureren en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
~ Kastanjes pellen is veel werk! Je kan ook een pot of blik gepelde kastanjes nemen. ~
SillyCooking
SillyCooking
31 October 2013