Kaasgroentebrood
Ingredienten
1/2 pak witbroodmix,
1 eetlepel vloeibaar bakproduct ,
1 ui,
1 rode paprika,
3 eetlepels gedroogde oregano,
150 g geraspte kaas,
1 ei,
peper
Kaasgroentebrood
Bereiding
Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing, maar voeg geen olie of boter toe. Pel de ui en snijd in ringen. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Verhit het bakproduct en bak de ui met de paprika ± 5 minuten. Kneed de oregano door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap en verdeel het ui-paprikamengsel, de kaas en peper naar smaak erover. Rol het deeg met de vulling op en leg het brood met de naad naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Bestrijk het brood met losgeklopt ei en bestrooi met peper naar smaak. Bak in ± 30 minuten bruin en gaar.
~ Lekker met een tomaten- of pompoensoepje. ~
SillyCooking
16 September 2014