Italiaanse witte bonensoep
Ingredienten
1 ui,
1 teen knoflook,
4 tomaten,
1 groot blik witte bonen in tomatensaus,
1 l. kruidenbouillon (van tabletten),
fijngehakte peterselie,
fijngehakte basilicum,
fijngehakte oregano,
fijngehakte rozemarijn,
zout en peper,
geraspte Parmezaanse kaas,
olijfolie
1 teen knoflook,
4 tomaten,
1 groot blik witte bonen in tomatensaus,
1 l. kruidenbouillon (van tabletten),
fijngehakte peterselie,
fijngehakte basilicum,
fijngehakte oregano,
fijngehakte rozemarijn,
zout en peper,
geraspte Parmezaanse kaas,
olijfolie

Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de ontpitte tomaten in kleine stukjes. Pureer de helft van de witte bonen. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten. Voeg de gepureerde bonen toe en bak ze 2 minuten mee. Schenk de bouillon er bij en breng de soep aan de kook. Voeg de rest van de witte bonen en de tomaatstukjes toe en kook nog 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren de kruiden door de soep. Bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas.
~ Lekker met ciabatta of stokbrood. ~
SillyCooking
SillyCooking
24 August 2012