Indiase groene kool
Ingredienten
500 g groene kool,
1 kleine ui,
1 teentje knoflook,
1 stukje gember,
2 groene of rode pepers,
4 eetlepel olie,
2 theelepels komijn,
1 theelepel kurkuma,
1 theelepel koriander,
snufje chilipoeder,
peper en zout
1 kleine ui,
1 teentje knoflook,
1 stukje gember,
2 groene of rode pepers,
4 eetlepel olie,
2 theelepels komijn,
1 theelepel kurkuma,
1 theelepel koriander,
snufje chilipoeder,
peper en zout
Bereiding
Snijd de kool in smalle reepjes. Pel de knoflook en de ui. Snijd de pepers open en haal de zaadjes eruit. Hak de ui, knoflook, gember en pepers samen fijn in een keukenmachine, maar zorg ervoor dat je geen gladde puree krijgt. Verhit de olie in een pan en bak het uienmengsel enkele minuten. Voeg de komijn en kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de reepjes kool toe en roer goed door. Voeg de koriander, het chilipoeder, zout en evt. peper toe. Schep alles goed door elkaar. Laat afgedekt 10 minuten sudderen. Voeg tussentijds wat water toe, zodat de kool niet aanbakt.
~ Lekker met rijst of dunne mie.
Voor de vleeseters geef je er een kipfiletje bij. ~
SillyCooking
Voor de vleeseters geef je er een kipfiletje bij. ~
SillyCooking
20 March 2015