Indiase bloemkool
Ingredienten
3 aardappelen,
1 kleine bloemkool,
1 rode peper,
3 cm verse gember,
2 theelepels paprikapoeder,
2 theelepels kurkuma,
1 theelepel laos,
3 theelepels gemalen koriander,
2 eetlepels zonnebloemolie,
verse koriander,
150 ml water,
peper en zout
Indiase bloemkool
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Snijd de peper doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn boven een kommetje. Meng met de paprikapoeder, kurkuma, laos, gemalen koriander, olie en evt. zout. Bak dit mengsel 5 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel, bloemkool en peper toe en bak 3 minuten mee. Voeg het water toe en schep goed om. Laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Schep regelmatig even om. Serveer met wat fijngesneden verse koriander.
~ Voor de vleeseters: lekker met een stukje kip. ~
SillyCooking
22 June 2015