Hutspot van witte bonen
Ingredienten
500 g winterwortelen,
2 uien,
2 potten witte bonen (a 330 g),
1 teen knoflook,
1 eetlepel gedroogde tijm,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
2 uien,
2 potten witte bonen (a 330 g),
1 teen knoflook,
1 eetlepel gedroogde tijm,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper
de knoflook. Pel de uien en snijd in parten. Snijd de wortels in de lengte in vieren en in de breedte doormidden. Laat de bonen uitlekken. Verdeel de ui en de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olie en de tijm. Rooster ze in 25 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bonen toe en warm 3 minuten mee. Stamp het bonenmengsel tot een grove puree. Schep de wortel en de uien erdoor. Als het geheel te droog is, roer er dan wat melk door.
de knoflook. Pel de uien en snijd in parten. Snijd de wortels in de lengte in vieren en in de breedte doormidden. Laat de bonen uitlekken. Verdeel de ui en de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olie en de tijm. Rooster ze in 25 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bonen toe en warm 3 minuten mee. Stamp het bonenmengsel tot een grove puree. Schep de wortel en de uien erdoor. Als het geheel te droog is, roer er dan wat melk door.
~ Voor de vleeseters is het lekker om er een stukje kipfilet bij te geven. ~
SillyCooking
SillyCooking
18 January 2013