Hutspot met nassikruiden
Ingredienten
500 g uien,
1 kg winterwortels,
1250 g aardappelen,
2 bosuitjes,
1 zakje mix voor nasi goreng,
sambal,
peper en zout
Hutspot met nassikruiden
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd in partjes. Doe alles in een grote pan met ± 5 cm water en zout naar smaak en kook met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Wel de nasi mix 10 minuten in wat kokend water. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Giet de aardappelen en groenten af en stamp alles door elkaar. Voeg de nasi mix toe en roer tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Garneer met de bosui en serveer met de sambal.
~ Voor de vleeseters geef je er natuurlijk een (pittige) rookworst bij, maar een speklapje of een varkenslapje kan ook heel goed. ~
SillyCooking
3 February 2015