Hartige slasoep
Ingredienten
1 krop sla,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 flinke aardappel,
1 theelepel korianderpoeder,
1 theelepel kerriepoeder,
1 bouillonblokje,
scheutje kookroom,
2 eetlepels olijfolie,
750 ml water,
peper en zout
Hartige slasoep
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook met de kerrie. Voeg het water, de stukjes aardappel, bouillonblokje en koriander toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de sla fijn. Als de aardappel gaar is , voeg je de sla toe. Laat nog een paar minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer. Voeg de room toe en maak op smaak met peper en zout
~ Deze soep kan je ook prima maken van een restje sla. Pas dan de hoeveelheden van de andere ingrediƫnten aan. ~
SillyCooking
12 November 2014