Groentestoofschotel met kikkererwten
Ingredienten
1 ui,
1 courgette,
1 groene paprika,
100 gr wortel,
1 rode peper,
1 teentje knoflook,
100 gr champignons,
1 blikje kikkererwten,
100 ml gezeefde tomaten,
100 ml groentebouillon,
1 eetlepel olijfolie,
1 theelepel djahe (gember)
1 theelepel djintan,
1 theelepel koriander (ketoembar)
peper en zout
Groentestoofschotel met kikkererwten
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette en de wortel in halve plakken, de paprika in stukjes, de champignons in plakjes en de peper in dunne reepjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Voeg de groenten, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
~ Lekker met rijst. Voor de vleeseters kan je er een kipfiletje bijgeven. ~
SillyCooking
13 May 2013