Groene kool taart
Ingredienten
6 plakjes deeg voor hartige taart of 1 rol bladerdeeg,
300 g prei,
1 rode peper,
350 g groene kool,
400 g hüttenkäse of cottage cheese,
2 eieren,
2 eetlepels sesamzaadjes,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
300 g prei,
1 rode peper,
350 g groene kool,
400 g hüttenkäse of cottage cheese,
2 eieren,
2 eetlepels sesamzaadjes,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Snijd de prei fijn. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de kool in smalle reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de prei aan. Voeg de kool, rode peper, wat zout en 100 ml water toe en leg het deksel op de pan. Stoof 10 minuten. Laat de kool uitlekken en iets afkoelen. Roer in een ruime kom de hüttenkäse en eieren door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, Schep de kool erdoor en verdeel het mengsel over de taartbodem. Strooi de sesamzaadjes erover. Bak in het midden van de oven 10 minuten en draai de temperatuur dan naar 180°C. Dan nog 30 minuten bakken.
~ Voor de vleeseters kan je er gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
3 March 2015