Groene kool koek
Ingredienten
500 g aardappelen,
200 g groene kool,
1 l groentebouillon,
2 uien,
6 eieren,
80 g geraspte kaas,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
200 g groene kool,
1 l groentebouillon,
2 uien,
6 eieren,
80 g geraspte kaas,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snipper de groene kool en de uien. Doe de aardappelen samen met de groene kool in een pan die ook in de oven kan en overgiet met de bouillon. Kook op een hoog vuur tot bijna alle bouillon verdwenen is. Voeg dan de olie en de ui toe en zet het vuur laag. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los en giet deze over de groenten. Bak de koek gedurende 10 minuten Bestrooi met de geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven.
~ Als je geen ovenbestendige pan hebt, bak de koek dan in een koekenpan. Laat hem voorzichtig in een ovenschaal of springvorm glijden en bak hem dan af.
Lekker met een tomatensalade.
Voor de vleeseters kan je er van alles bijgeven, kip, varkensvlees, worstjes enz. ~
SillyCooking
Lekker met een tomatensalade.
Voor de vleeseters kan je er van alles bijgeven, kip, varkensvlees, worstjes enz. ~
SillyCooking
20 March 2015