Gele rijst met spinazie
Ingredienten
350 g rijst,
4 sjalotten,
400 g verse spinazie,
1 teentje knoflook,
2 eetlepels pijnboompitten,
25 g rozijnen,
2 theelepels koenjit,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
4 sjalotten,
400 g verse spinazie,
1 teentje knoflook,
2 eetlepels pijnboompitten,
25 g rozijnen,
2 theelepels koenjit,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Wel de rozijnen in wat water. Kook de rijst met de koenjit volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotten met de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot deze geslonken is. Roer de gekookte rijst, de pijnboompitten en de rozijnen door het spinazie mengsel en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters doe je er een sla- of rundervink bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
6 June 2013