Filosoof
Ingredienten
1 kg aardappelen,
1 kg tomaten,
1 grote ui,
150 gr. geraspte kaas,
verse peterselie,
zout en peper,
vloeibaar bakproduct
Filosoof
Bereiding
Schil de aardappelen snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Ondertussen de gesnipperde ui fruiten in een beetje vloeibare bakboter. Voeg dan de in stukjes gesneden en ontpitte tomaten toe en laat dit een minuut of 10 sudderen. Als de tomaten zacht zijn voeg dan de gestampte aardappelen toe en pureer met een stamper. Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.
Doe alles over in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en laat het in de oven een kwartiertje gratineren. (±200°C)
Voor de vleesteters kan er rul gebakken gehakt doorheen of apart gegeven worden.
~ Dit recept vond ik als kind heel lekker, mijn kinderen vragen er steeds om en zelfs de kleinkinderen vinden het heerlijk! ~
SillyCooking
18 March 2013