Erwtensoep
Ingredienten
500 g spliterwten,
1 knolselderij,
2 preien,
1 winterwortel,
bosje selderij,
2 liter water,
groentebouillonblokje,
maggi,
peper en zout
Erwtensoep
Bereiding
Was de spliterwten en zet met het water en het bouillonblokje op. Schep, als het water kookt, het schuim eraf met een schuimspaan. Laat 1 uur koken. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en de prei in ringetjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Doe alles bij de soep en laat nog een half uurtje koken. Snijd het selderijblad klein en doe dit op het laatst bij de soep. Maak op smaak met peper, zout en maggi.
~ Maak de soep een dag van te voren, dan is hij het lekkerst! Voor de vleeseters kan er een stukje rookworst bij gegeven worden. ~
SillyCooking
13 May 2013