Eiercurry
Ingredienten
300 gr. basmatirijst,
8 eieren,
2 uien,
2 tenen knoflook,
2 eetlepels olie,
2 laurierblaadjes,
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar),
1 theelepel gemalen komijn (djinten),
1 theelepel kurkuma(koenjit),
1 blik gepelde tomaten,
zout,
cayennepeper,
4 takjes koriander
Eiercurry
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kook de eieren hard. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de ui ± 3 minuten. Voeg de laurierblaadjes, de knoflook, koriander en komijn toe en bak ± 2 minuten mee. Kurkuma er over strooien. Tomaten met vocht toevoegen. Curry al roerende aan de kook brengen en in ± 20 minuten zachtjes laten inkoken tot een dikke saus. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Eieren pellen, halveren en in curry ± 5 minuten meeverwarmen. Koriander erboven fijnknippen. Serveer met de rijst.
~ Voor de vleeseters kan er in plaats van een eitje een stukje kip bij gegeven worden. ~
SillyCooking
18 March 2013