Dahl van linzen met kokosmelk
Ingredienten
2 blikjes linzen,
5 tomaten,
4 wortelen,
1 teen knoflook,
1 klein blikje tomatenpuree,
1 theelepel kurkuma,
1/2 theelepel komijn (djintan),
1/2 theelepel gemberpoeder (djahe),
cayennepeper
1 eetlepel zonnebloemolie,
250 ml kokosmelk
Dahl van linzen met kokosmelk
Bereiding
Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wortel en de tomaat toe. Bestrooi met de specerijen, voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door. Giet de kokosmelk erbij en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de uitgelekte linzen toe en warm goed door.
~ Lekker met naanbrood.
Voor de vleeseters is een stukje gegrilde kip met tandoorikruiden erbij erg lekker. ~
SillyCooking
7 November 2012