Couscous met kaneel en rozijnen
Ingredienten
300 g couscous,
1 ui,
1 teen knoflook,
250 g cherry tomaten,
300 ml groentebouillon,
100 g rozijnen,
3 eetlepels verse peterselie,
1 theelepel kaneelpoeder,
4 eetlepels olijfolie
Couscous met kaneel en rozijnen
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de tomaten. Snijd de peterselie fijn. Wel de rozijnen. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de kaneel in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Laat op een bord afkoelen. Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer er vervolgens de knoflook door. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 minuten wellen. Voeg de rozijnen, de peterselie en het ui-tomatenmengsel toe en roer alles goed door.
~ Voor de vleeseters kan er een stukje kip bij. ~
SillyCooking
18 March 2013