Courgettetaart
Ingredienten
2 courgettes,
1 ui,
6 plakjes bladerdeeg,
3 eieren,
150 ml creme fraiche,
4 eetlepels geraspte belegen kaas,
vloeibaar bakproduct,
rozemarijn,
peper en zout
1 ui,
6 plakjes bladerdeeg,
3 eieren,
150 ml creme fraiche,
4 eetlepels geraspte belegen kaas,
vloeibaar bakproduct,
rozemarijn,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Was de courgettes en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Verwarm het bakproduct en schep er de courgette, de ui, rozemarijn, peper en zout naar smaak door. Voeg een paar eetlepels water toe en laat het mengsel 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Bekleed intussen een ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los en roer er de creme fraiche en de kaas door. Schep het groentemengsel door het eimengsel en breng op smaak met rozemarijn, peper en zout, en schenk het in de taartvorm. Bak de taart in ± 30 minuten goudgeel.
~ Lekker met een tomatensalade. Voor de vleeseters kan je er een stukje varkensvlees bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
13 May 2013