Courgette-koriandersoep
Ingredienten
3 eetlepels olie,
1 ui,
1 teen knoflook,
1 courgette,
1 bekertje creme fraiche (125 ml.),
700 ml. kruidenbouillon,
2 bakjes verse koriander (a 15 gr.),
peper en zout
Courgette-koriandersoep
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook en de in plakken gesneden courgette toe en bak 10 minuten mee. Roer de creme fraiche erdoor en schenk de bouillon erbij. Laat de soep zachtjes 10 minuten koken. Snijd of knip de koriander fijn, roer door de soep en warm even mee. Pureer de soep met de staafmixer en breng evt. op smaak met peper en zout.
~ Serveer met ciabattabroodjes. Ook heerlijk als lunchgerecht. ~
SillyCooking
13 May 2013