Broccolisoep met geitenkaas
Ingredienten
500 g broccoli,
1 ui,
1 bosuitje,
2 eetlepels olijfolie,
1 liter groentebouillon,
75 g zachte geitenkaas,
peper en zout
Broccolisoep met geitenkaas
Bereiding
Snijd de roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd het bosuitje in ringetjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui. Schep de broccoli erbij en bak nog zachtjes ±2 minuten. Schenk de bouillon er bij en kook in ± 10 minuten gaar. Pureer met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Net voor het opdienen de stukjes geitenkaas en de bosuiringetjes toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters kan je er streaky bacon bijgeven of zelf wat bacon knapperig bakken. ~
SillyCooking
26 February 2014