Bonenschotel met geitenkaas
Ingredienten
1 blik bruine bonen,
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 groene paprika,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
1 theelepel chilipoeder,
4 eetlepels verse koriander,
2 theelepels paprikapoeder,
2 geitenkaasjes (à 120 gr),
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
1 rode paprika,
1 gele paprika,
1 groene paprika,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
1 theelepel chilipoeder,
4 eetlepels verse koriander,
2 theelepels paprikapoeder,
2 geitenkaasjes (à 120 gr),
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de ontpitte paprika's in stukjes. Laat de bruine bonen uitlekken. Snijd de geitenkaas in plakjes. Knip de koriander fijn. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de stukjes paprika toe en bak op een halfhoogvuur al omscheppend ± 8 minuten mee. Schep de bruine bonen met de tomatenpuree, 2 dl heet water de chili- en paprikapoeder en peper en zout naar smaak erdoor en breng alles aan de kook. Schep het gerecht in een ovenvaste schaal en verdeel de plakjes geitenkaas erover. Zet de schaal 10 minuten onder de hete grill. Strooi voor het opdienen de koriander erover.
~ Lekker met aardappelpuree. Voor de vleeseters kan je er eventueel een varkenslapje bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
18 March 2013