Boerenkoolpie met camembert
Ingredienten
3 plakjes bladerdeeg,
2 uien,
300 gr panklare boerenkool,
vloeibaar bakproduct,
2 theelepels shoarmakruiden,
1 theelepel tijm,
1 eetlepel karwijzaad,
2 eetlepels azijn,
350 gr camembert,
2 eetlepels koffieroom,
peper en zout
2 uien,
300 gr panklare boerenkool,
vloeibaar bakproduct,
2 theelepels shoarmakruiden,
1 theelepel tijm,
1 eetlepel karwijzaad,
2 eetlepels azijn,
350 gr camembert,
2 eetlepels koffieroom,
peper en zout
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor tot 225°C. Pel en snipper de ui. Verhit het bakproduct en bak de ui met de shoarmakruiden ± 3 minuten. Boerenkool,tijm, karwijzaad, azijn en 1 dl water erdoor scheppen. Boerenkool al omscheppend in ± 10 minuten laten slinken. Vocht laten verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de camembert in dunne plakjes. Vet een taartvorm in. Schep de helft van het boerenkoolmengsel erin. Leg de helft van de camembertplakjes erop. Strijk de rest van de boerenkool erover. De rest van de camembert erover verdelen. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lap van ± 26 cm doorsnede. Maak met een appelboor of een mes 4 gaatjes in het deeg. Leg de deeglap over de boerenkool. Plak de randen met een beetje water aan de taartvorm vast. Bestrijk het bladerdeeg met de koffieroom. Zet de taart 20 minuten in de oven. Bedek hem dan luchtig met aluminiumfolie en bak nog 10 minuten.
~ ~
SillyCooking
SillyCooking
18 March 2013