Bloemkoolschotel
Ingredienten
1 pot witte bonen in tomatensaus,
1 bloemkool,
40 gr boter,
40 gr bloem,
750 ml melk,
100 gr geraspte kaas,
1 eetlepel mosterd,
1 beschuit,
cayennepeper,
zout
1 bloemkool,
40 gr boter,
40 gr bloem,
750 ml melk,
100 gr geraspte kaas,
1 eetlepel mosterd,
1 beschuit,
cayennepeper,
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ± 5 minuten beetgaar. Maak ondertussen de saus: smelt de boter en voeg al roerend de bloem bij. Geleidelijk al roerend de melk toevoegen. Laat 5 minuten doorkoken. Voeg bijna alle kaas toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Mosterd, cayennepeper en zout naar smaak toevoegen. Doe de bonen in een vuurvast schaal. Verdeel de uitgelekte bloemkoolroosjes er over. Giet de saus over de bloemkool. De overgebleven kaas mengen met de fijn gewreven beschuit. Strooi dit mengsel over de schotel. Zet de schotel 15 minuten in de oven.
~ Lekker met een frisse komkommersalade.
Voor de vleeseters kan je er gehakt bijdoen. ~
SillyCooking
Voor de vleeseters kan je er gehakt bijdoen. ~
SillyCooking
18 March 2013