Bloemkoolquiche
Ingredienten
1 bloemkool,
2 dunne preien,
500 gr aardappelen,
1 teentje knoflook,
2 blokjes groentebouillon,
200 ml slagroom,
2 eieren,
100 gr jong belegen geraspte kaas,
3 eetlepels fijngeknipte bieslook,
gedroogde peterselie,
peper en zout
Bloemkoolquiche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Breng een grote pan water aan de kook en los de bouillonblokjes op. Haal 60 ml bouillon uit de pan en laat dit afkoelen. Doe de bloemkoolroosjes, de prei en de aardappelen in de pan en laat 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Meng de slagroom met de afgekoelde bouillon en de eieren. Maak op smaak met peper en zout. Roer de bieslook en de knoflook erdoor. Leg de helft van het aardappel groentemengsel in een ovenschaal. Giet er de helft van het slagroommengsel over. Strooi de geraspte kaas erover en bedek met de rest van het groentemengsel. Giet de rest van het slagroommengsel erover en bestrooi met de gedroogde peterselie. Bak 45 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
~ Voor de vleeseters kan je er wat rul gebakken gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
13 May 2013