Bleekselderijstoof
Ingredienten
400 g aardappelen,
1 struik bleekselderij,
3 teentjes knoflook,
1 winterwortel,
1 ui,
4 tomaten,
400 g linzen uit blik,
2 eetlepels mosterd,
1 eetlepel maïzena,
2 eetlepels olijfolie,
500 ml water,
peper en zout
Bleekselderijstoof
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui, de knoflook en de aardappelen ± 4 minuten. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Snijd de stengels bleekselderij in halve maantjes. Snijd de wortel in blokjes. Voeg de bleekselderij en de wortel aan de aardappelen toe en laat ± 3 minuten koken . Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten, mosterd en de uitgelekte linzen toe en warm goed door. Eventueel binden met wat maïzena. Maak op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters kan je er een tartaartje bijgeven. ~
SillyCooking
25 March 2014