Bleekselderijsoep
Ingredienten
400 g bleekselderij,
2 teentjes knoflook,
1 eetlepel azijn,
1 theelepel mosterd,
2 groentebouillonblokjes,
2 eetlepels margarine,
3 eetlepels tomatenpuree,
3 dl melk,
tijm,
peterselie
Bleekselderijsoep
Bereiding
Snijd de bleekselderij in stukken. Pel de knoflook en snijd doormidden. Smelt de boter in een grote pas en voeg alle ingrediënten (behalve de peterselie) en 3 dl water water toe. Laat 10 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer. Voeg de melk toe en roer goed door. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken. Voeg evt. nog wat extra water toe.Bestrooi met de fijngeknipte peterselie.
~ Als je de soep lekker dik maakt, kan je hem ook heel goed als pasta saus gebruiken! ~
SillyCooking
7 November 2013