Bieslooksoep
Ingredienten
200 g. bieslook,
2 grote uien,
1 l. water,
1 grote aardappel,
1 knoflookteentje,
2 groentebouillonblokjes,
beetje margarine,
scheutje room,
peper en zout
2 grote uien,
1 l. water,
1 grote aardappel,
1 knoflookteentje,
2 groentebouillonblokjes,
beetje margarine,
scheutje room,
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappel en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Knip de bieslook in stukjes. Verhit de margarine en stoof de aardappel, de ui, de knoflook en de bieslook. Doe het water en de bouillonblokjes er bij en breng aan de kook. Laat zo'n 10 minuten koken. Pureer met de staafmixer. Roer de room er door en maak op smaak met peper en zout. Strooi er voor de garnering nog wat bieslook over.
~ In plaats van knoflook en room kan je ook een pakje boursin (of soortgelijke kaas) gebruiken. ~
SillyCooking
SillyCooking
4 August 2014