Aardappelsoep met kokos
Ingredienten
350 gr aardappelen,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 blikje kokosmelk,
1 blikje mais,
1 dunne prei,
25 gr margarine,
1 eetlepel kerriepoeder,
500 ml groentebouillon,
peper en zout
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 blikje kokosmelk,
1 blikje mais,
1 dunne prei,
25 gr margarine,
1 eetlepel kerriepoeder,
500 ml groentebouillon,
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in dunne ringen. Laat de mais uitlekken. Verhit de margarine in een soeppan en fruit de ui en de knoflook met het kerriepoeder ± 5 minuten. Schep de aardappelblokjes en de helft van de mais erdoor. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat ± 15 minuten garen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Schep op het laatst de rest van de mais en de prei er door en kook nog 3 minuten.
~ Voor de vleeseters kan je er gebakken spekjes doorroeren. ~
SillyCooking
SillyCooking
17 March 2014