Aardappelpuree met gebakken groentestukjes
Ingredienten
1 kg aardappelen,
2 courgettes,
1 rode paprika,
3 bosuitjes,
75 g gerspte belegen kaas,
melk,
olijfolie,
peper en zout
Aardappelpuree met gebakken groentestukjes
Bereiding
Kook de aardappelen in ± 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in stukjes. Verhit de olie en bak ze al omscheppend in ± 7 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in ringetjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot puree. Roer de bosuitjes erdoor. Schep de groente in een ingevette ovenschaal. Verdeel de puree over de groente en bestrooi dit met de kaas. Laat het gerecht onder de hete grill in ± 10 minuten gratineren.
~ Voor een wat romiger puree kan je in plaats van melk ook creme fraiche gebruiken.
Voor de vleeseters kan je er een schnitzel bijgeven.
~
SillyCooking
27 December 2012