Aardappel-ei taart
Ingredienten
150 g diepvries doperwten,
1 grote ui,
5 middelgrote aardappelen,
5 eieren,
1 teentje knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
2 theelepels thijm,
2 theelepels paprikapoeder,
1 eetlepel bouillonpoeder,
1 eetlepel bloem,
3 eetlepels olie,
peper en zout
1 grote ui,
5 middelgrote aardappelen,
5 eieren,
1 teentje knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
2 theelepels thijm,
2 theelepels paprikapoeder,
1 eetlepel bouillonpoeder,
1 eetlepel bloem,
3 eetlepels olie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Laat de doperwten ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen. Kook ondertussen 2 eieren in ± 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en prak ze fijn. In kommetje de andere eieren loskloppen met de tomatenpuree, thijm, peper en zout. In een grote kom de aardappelen fijnstampen. Meng het ei-tomatenmengsel erdoor samen met 2 eetlepels olie, het paprikapoeder en het bouillonpoeder. De gesnipperde ui, het geprakte ei en de doperwten erdoor roeren. Mengsel op smaak brengen met peper en zout. Springvorm met 1 eetlepel olie invetten en bestrooien met bloem. Aardappel-ei mengsel erin scheppen en gladstrijken. Bak de taart in ± 40 minuten goudbruin.
~ Ook heel lekker als koud buffet gerecht of als onderdeel van een tapas maaltijd. ~
SillyCooking
SillyCooking
27 December 2012