Pompoensoep met kerrie
Ingredienten
1 pompoen,
1 rode peper,
1 aardappel,
3 eetlepels zonnebloemolie,
2 teentjes knoflook,
2 uien,
2 theelepels kerriepoeder,
800 ml groentebouillon,
2 takjes peterselie,
peper en zout

 Pompoensoep met kerrie
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in kleine stukjes. Schil de aardappel en snijd in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper en het kerriepoeder ± 2 minuten. Voeg de pompoen en de aardappel toe en bak al omscheppend nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer tot een mooie gladde soep. Maak op smaak met peper en zout. Knip tot slot de peterselie fijn en roer vlak voor het opdienen door de soep.
~ In plaats van verse pompoen kan je ook 600 gr diepvriespompoen nemen.
Met een stukje stokbrood prima als lunch, maar ook lekker als voorgerecht. ~
SillyCooking
13 September 2014