Witloftaart met feta
Ingredienten
1 vel kant en klaar bladerdeeg,
3 stronkjes witlof,
1 ui,
100 g feta,
2 eetlepels verse tijm,
25 g suiker,
50 g boter of margarine,
2 eetlepels honing,
1 handje pijnboompitten,
peper en zout
Witloftaart met feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Pel en snipper de ui. Smelt de helft van de boter en bak de ui 5 minuten tot hij glazig is. Haal de gebakken ui uit de pan en zet apart. Smelt nu de rest van de boter en strooi er de suiker gelijkmatig over. Laat de boter met de suiker karamelliseren en verwarm samen met de honig nog een paar minuten. Was de witlof en snijd in stukken. Leg de witlof bij de gekaramelliseerde suiker en strooi er de fijngeknipte tijm bij. Bak nog een aantal minuten op een laag vuurtje. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Vet de ovenschaal in. Leg het bladerdeeg in de ovenschaal en prik met een vork gaatjes in het deeg. Doe eerst de witlof er in, leg daarop de verkruimelde feta, de pijnboompitten en de ui. Kruid bij met peper en zout en bak 25 minuten in de oven.
~ ~
SillyCooking
14 January 2015