Spruitjesstamppot met appel
Ingredienten
1½ kg aardappelen,
700 g spruitjes,
1 ui,
1 rood pepertje,
2 appels,
2 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel kerriepoeder,
2 eetlepels gemalen kokos,
2 eetlepels ongezouten pinda's,
peper en zout
Spruitjesstamppot met appel
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui. Haal de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn. Fruit de ui, de peper en het kerriepoeder in de hete olie goudgeel en glazig. Voeg de spruijes toe en bak al omscheppend kort mee. Voeg 200 ml water toe en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Hak de pinda's grof en rooster ze met de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Giet de spruitjes af en vang het kookvocht op. Stamp de spruitjes met wat kookvocht met de aardappelen tot een smeuïge puree ontstaat. Maak op smaak met peper en zout. Schep de stukjes appel erdoor. Garneer de puree met het kokosmengsel.
~ Voor de vleeseters kan er prima een karbonaadje bij. ~
SillyCooking
18 January 2013