Spruitjesburgers
Ingredienten
150 g aardappelen,
250 g spruitjes,
2 theelepels kerrie poeder,
75 g bloem,
75 g paneermeel,
2 eieren,
vloeibaar bakproduct,
peper en zout
Spruitjesburgers
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze net zo groot als de spruitjes. Maak de spruitjes schoon. Doe ze samen in een pan en kook ze 15 minuten. Giet af. Stamp ze tot een puree. Breng op smaak met de kerrie, peper en zout. Roer er 2 eetlepels bloem door. Vorm er met natte handen 8 koekjes van. Verdeel in 3 diepe borden de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Wentel de koekjes er in deze volgorde door. Bak de koekjes aan beide zijden goudbruin en krokant.
~ Lekker met een beetje piccalilly, gebakken aardappelen en komkommer of sla. Voor de vleeseters kan je er een gehaktbal bijgeven. ~
SillyCooking
3 June 2013