Spruitjes met hazelnoten
Ingredienten
400 g spruitjes,
1 winterwortel,
1 ui,
150 g knolselderij,
4 aardappelen,
1 groentebouillontablet,
1 laurierblad,
2 theelepels gedroogde tijm,
400 ml witte wijn,
75 g hazelnoten,
2 eetlepels olie,
peper en zout
Spruitjes met hazelnoten
Bereiding
Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de winterwortel in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en de wortel 2 minuten. Knolselderij, aardappelen en spruitjes toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken. Bouillontablet, laurierblad en tijm toevoegen. Schenk de wijn er bij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan 30 minuten zachtjes sudderen. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Breng de spruitjes op smaak met peper en zout en verwijder het laurierblad. Bestrooi het gerecht met de hazelnoten.
~ Voor de vleeseters kan je er ouderwets draadjesvlees bijgeven of een stuk rookworst. ~
SillyCooking
12 November 2013