Spruitjes in gorgonzolasaus
Ingredienten
500 gr spruitjes,
3 sjalotten,
150 ml melk,
1 theelepel bloem,
150 gr gorgonzola,
1 eetlepel olijfolie,
peper en zout
3 sjalotten,
150 ml melk,
1 theelepel bloem,
150 gr gorgonzola,
1 eetlepel olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met wat zout in 10-15 minuten beetgaar.
Pel en snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op een laag vuur in 5 minuten glazig. Strooi er de bloem en peper naar smaak over. Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Verbrokkel de kaas en roer door de warme melk tot een dikke gebonden saus ontstaat. Giet de spruitjes af.
Pel en snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op een laag vuur in 5 minuten glazig. Strooi er de bloem en peper naar smaak over. Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Verbrokkel de kaas en roer door de warme melk tot een dikke gebonden saus ontstaat. Giet de spruitjes af.
~ Lekker met gekookte aardappelen. Voor de vleeseters kan je er een tartaartje bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
20 March 2013