Spruitjes in gorgonzolasaus
Ingredienten
500 gr spruitjes,
3 sjalotten,
150 ml melk,
1 theelepel bloem,
150 gr gorgonzola,
1 eetlepel olijfolie,
peper en zout
Spruitjes in gorgonzolasaus
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en kook ze in water met wat zout in 10-15 minuten beetgaar.
Pel en snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op een laag vuur in 5 minuten glazig. Strooi er de bloem en peper naar smaak over. Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Verbrokkel de kaas en roer door de warme melk tot een dikke gebonden saus ontstaat. Giet de spruitjes af.
~ Lekker met gekookte aardappelen. Voor de vleeseters kan je er een tartaartje bijgeven. ~
SillyCooking
20 March 2013