Spinaziepastei
Ingredienten
8 plakjes bladerdeeg,
500 gr verse spinazie,
2 sjalotten,
1 teentje knoflook,
250 gr (kastanje)champignons,
50 gr bloem,
300 ml melk,
2 eieren,
75 gr boter of margarine,
100 gr geraspte oude kaas,
nootmuskaat,
peper en zout
Spinaziepastei
Bereiding
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Kook de spinazie in ruim water met zout 1 minuut. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn. Verhit 50 gr boter in een pan en bak de sjalotjes 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 4 minuten mee. Roer 1 ei en de helft van de kaas door de saus. Voeg de spinazie en het knoflook-champignonmengsel toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan. Schep het spinaziemengsel erop, maar laat aan de randen 2 cm vrij. Dek af met de rest van het bladerdeeg. Druk de randen goed aan met een vork. Prik gaatjes in de bovenkant. Splits het andere ei, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de pastei in het midden van de oven in 30 minuten goudgeel en gaar.
~ Lekker met een frisse tomatensalade.
Je kan er ook 1 persoons pasteitjes van maken. Voor de vleeseters doe je er dan blokjes ham door. ~
SillyCooking
15 May 2013