Sperziebonen met knoflook-tomatensaus
Ingredienten
500 g sperziebonen,
2 teentjes knoflook,
1 blik tomatenblokjes,
olijfolie,
verse basilicum,
peper en zout
Sperziebonen met knoflook-tomatensaus
Bereiding
Haal de sperziebonen af en breek doormidden. Pel en snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie. Bak de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, 200 ml kokend water en peper en zout toe en kook 10 minuten op zacht vuur tot de saus wat is ingedikt. Kook ondertussen de sperziebonen in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en schep ze door de saus. Kook het geheel nog 5 minuten. Serveer met de gescheurde basilicumblaadjes er over gestrooid.
~ Lekker met rijst, maar ook met gebakken aardappelen. Voor de vleeseters kan je er een karbonaadje bijgeven. ~
SillyCooking
20 November 2013