Risotto met witlof en cashewnoten
Ingredienten
500 g witlof,
1 teentje knoflook,
1 rode ui,
350 g risottorijst,
1 l hete groente bouillon,
50 g boter,
75 g geraspte Parmezaanse kaas,
50 g cashewnoten,
1 lente uitje,
peper en zout
Risotto met witlof en cashewnoten
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de witlof in smalle reepjes. Snijd de lente ui in ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon er bij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is. Schep de witlofreepjes, de boter, zout en peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 2 minuten. Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, de cashewnoten en de lente ui.
~ Lekker met een tomatensalade.
Voor de vleeseters schep je er blokjes ham door of geef je er een stukje kip bij. ~
SillyCooking
29 May 2013