Pompoenstoof met kikkererwten
Ingredienten
400 g pompoen,
2 rode uien,
2 teentjes knoflook,
1 blik of pot kikkererwten,
1 theelepel ras el hanout,
3 eetlepels rozijnen,
2 eetlepels sesamzaad,
verse koriander,
boter of margarine om te bakken,
peper en zout
Pompoenstoof met kikkererwten
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes, of gebruik een pak diepvriespompoen. Pel en snipper de knoflook. Pel de uien en snijd in ringen. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 minuten mee. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout. Bestrooi met het sesamzaad en de fijngeknipte koriander.
~ Lekker met couscous. Ik heb dat er op het laatst al doorheen gedaan.
Voor de vleeseters geef je er een kipfiletje of wat lamsvlees bij. ~
SillyCooking
3 February 2015