Pompoenstoof
Ingredienten
1 pompoen van 850 g,
2 rode uien,
2 teentjes knoflook,
1 potje gegrilde paprika's,
1 blik linzen,
500 g krieltjes,
2 theelepels paprikapoeder,
1 blikje tomatenpuree,
350 ml groentebouillon,
150 ml rode of witte port,
peterselie,
vloeibaar bakproduct
Pompoenstoof
Bereiding
Snijd de pompoen in stukken. Snijd de schil eraf en haal het draderige deel en de pitten eruit. Snijd de pompoen in stukjes. Halveer de krieltjes. Snijd de uitgelekte paprika's in stukjes. Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de knoflook. Verhit het bakproduct en bak de uien met de paprikapoeder 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en bak even mee. Tenslotte de pompoen, de krieltjes, de paprika's, de bouillon en de port toevoegen. Goed roeren, aan de kook brengen en ± 15 minuten laten sudderen met de deksel half op de pan. Voeg de uitgelekte linzen toe en warm goed door. Als de krieltjes en de pompoen zacht zijn, de fijngeknipte peterselie er door scheppen.
~ Voor de vleeseters geef je er knapperig gebakken chorizoplakjes bij. ~
SillyCooking
7 November 2013