Pompoenstamppot met kikkererwten
Ingredienten
425 g pompoen,
1 kg aardappelen,
1 blik kikkererwten,
150 ml melk,
5 eetlepels olijfolie,
1 theelepel chilipoeder,
1 theelepels gemalen koriander,
1 theelepel komijn,
peper en zout
Pompoenstamppot met kikkererwten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in ± 20 minuten gaar. Snijd de pompoen in blokjes. Meng de pompoenblokjes in een grote kom met 3 eetlepels olie , de specerijen en wat zout. Spreid ze op een met bakpapier beklede bakplaat uit en zet ze 20 minuten in de oven. Giet de kikkererwten af en spoel ze met koud water af. Leg ze de laatste 5 minuten bij de pompoen in de oven. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng met de rest van de olie en de melk tot een mooie puree. Schep de pompoen en de kikkererwten door de puree. Breng op smaak met extra komijn, peper en zout.
~ Als bijgerecht kan je er yoghurt met verse koriander bijgeven.
Voor de vleeseters zijn lams-of runder worstjes er lekker bij. ~
SillyCooking
26 February 2014