Pompoensoep met linzen
Ingredienten
1 kleine pompoen,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 blik linzen,
1 liter groentebouillon,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel paprikapoeder,
Italiaanse kruiden,
peper en zout
Pompoensoep met linzen
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de linzen uitlekken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Doe de pompoen met paprikapoeder erbij en laat 5 minuten zachtjes meebakken. Bouillon erbij schenken en 15-20 minuten laten koken. Pureer de soep. Voeg de linzen en de Italiaanse kruiden naar smaak toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak op smaak met peper en zout.
~ In plaats van verse pompoen kan je ook 600 gr diepvries pompoen nemen.
Lekker met bruin stokbrood.
Voor de vleeseters geef je er gebakken chorizo bij. ~
SillyCooking
13 September 2014