Pompoensoep met Italiaanse kruiden
Ingredienten
1 pompoen ( ± 600 g),
1 ui,
1 blik tomatenblokjes,
1 prei,
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,
2 eetlepels olie,
500 ml groentebouillon,
125 ml kookroom,
peper en zout
Pompoensoep met Italiaanse kruiden
Bereiding
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de pompoen toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de prei, de kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook ± 15 minuten tot de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Maak op smaak met peper en zout. Roer tot slot de kookroom er door.
~ Lekker als lunch met een broodje of als voorgerecht. ~
SillyCooking
5 October 2014